Ασφάλιση υγείας. Η ανοδική της πορεία και γιατί την επιλέγουν οι πολίτες. - In-Sure
Ασφάλιση υγείας. Η ανοδική της πορεία και γιατί την επιλέγουν οι πολίτες.
5 Μαρτίου 2021

Από τις αρχές του 2020 και λόγω της Covid-19 που εμφανίστηκε για να αλλάξει όλα όσα έως τότε γνωρίζαμε, η οικονομική δραστηριότητα παρουσίασε μια σημαντική ύφεση που όπως ήταν φυσικό επηρέασε και την ασφαλιστική βιομηχανία. Παρ’ όλα αυτά υπήρξε ένας κλάδος ασφάλισης ο οποίος όχι μόνο διατήρησε την παραγωγή του, αλλά σημείωσε και αύξηση! Και αυτός δεν είναι άλλος από τον κλάδο της υγείας ο οποίος είχε αξιοσημείωτη πορεία πανευρωπαϊκά.

Στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς δηλώνουν πως «οι άνθρωποι αναζητούν ευελιξία και επιλογές» καθώς και ότι «οι περισσότεροι νέοι ασφαλισμένοι είναι οικογένειες με μικρά παιδιά!»

Σε μια περίοδο που τα δημόσια νοσοκομεία είναι γεμάτα και ο κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων είναι μεγαλύτερος, η ασφάλιση υγείας δεν είναι πολυτέλεια αλλά απόλυτη ανάγκη. Σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία που η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σημείωσε μεσοσταθμικά μείωση περίπου 10% , οι ασφαλίσεις υγείας αυξήθηκαν κατά 6% μέσα στο 2020. Οι πολίτες έχουν αναγνωρίσει την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά ταυτόχρονα νιώθουν την ανάγκη της επιπλέον κάλυψης που θα τους δώσει την σιγουριά που χρειάζονται για να συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις. Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι πλέον πιο προσιτή από ποτέ.

Ενημερωθείτε υπεύθυνα από επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους και απομακρύνετε την όποια ανασφάλεια σε θέματα που αφορούν το σημαντικότερο αγαθό της ζωής. Την υγεία σας!

Μοιραστείτε το!