Ασφάλιση κατοικίας. Εσύ κοιμάσαι ήσυχος; - In-Sure
Ασφάλιση κατοικίας. Εσύ κοιμάσαι ήσυχος;
17 Μαΐου 2018

Η ανακαίνιση μόλις τελείωσε και το σπίτι σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε! Όλα είναι υπέροχα, φωτεινά και πολύχρωμα. Έχετε βάλει μέσα όλη σας την αγάπη για τη δημιουργία αυτού που ονειρευόσασταν! Τα πιο όμορφα πλακάκια, τα καλύτερα έπιπλα, την πιο μοντέρνα κουζίνα. Όλα τέλεια! Ή μήπως όχι;

Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας η ασφαλιστική συνείδηση βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο και ως εκ τούτου, μόλις το 15% των κατοίκων είναι ασφαλισμένο. Παρόλα αυτά, οι ασφαλιστικές εταιρίες καταβάλλουν τεράστια ποσά σε αποζημιώσεις ανθρώπων οι οποίοι προέβλεψαν και ασφάλισαν τις κατοικίες τους. Οι κίνδυνοι πολλοί: από μία διαρροή στις σωληνώσεις, μία θραύση κρυστάλλων ή μία ζημιά από φυσική καταστροφή, έως μία κλοπή και μία φωτιά που μπορεί να καταστρέψει ό,τι με κόπο δημιουργήσατε.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι μύθοι τους οποίους θα διαλύσουμε παρακάτω, και με αυτόν τον τρόπο θα αποφασίσετε με καλύτερη εικόνα για το αν θα πρέπει να κοιμάστε ήσυχοι ή … με το ένα μάτι ανοιχτό.

Μύθος 1 : Κόστος

Παρόλο που η αξία μιας κατοικίας είναι πολύ μεγάλη, το ασφάλιστρο για να την ασφαλίσεις και να εξασφαλιστείς είναι τόσο προσιτό, που πολλές φορές δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Από 5€ / μήνα για μία απλή κάλυψη πυρός, έως 15 € / μήνα για μία πλήρη κάλυψη (αφορά κατοικία 100 τ.μ.), τώρα μπορείς να είσαι σίγουρος πως ό,τι κι αν συμβεί στην κατοικία σου, η ασφαλιστική και ο ασφαλιστής σου θα φροντίσουν να γίνουν όλα όπως πριν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις απολύτως τίποτα!

Μύθος 2 : Ακατανόητοι όροι

Για καλή μας τύχη αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι όροι των προγραμμάτων είναι πιο ξεκάθαροι από ποτέ, που σημαίνει πως ο καθένας, ακόμη και κάποιος που δεν είχε ποτέ σχέση με την ασφάλεια, μπορεί να κατανοήσει με ακρίβεια την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Διευκρινίζονται, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο στους όρους και οι περιπτώσεις που δε θα καλυφθεί η ζημιά, όπως π.χ. η περίπτωση πολέμου.

Μύθος 3 : Δε θα με καλύψει την ώρα που χρειάζομαι

Αυτό κι αν είναι μύθος! Η εύκολη δικαιολογία για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι! Ρώτησε όμως και αυτούς που είχαν την πρόνοια να ασφαλιστούν. Και ιδιαίτερα εκείνους που τους χρειάστηκε. Τότε θα μπορέσετε να δείτε την πραγματική εικόνα της χρησιμότητας της ασφάλισης κατοικίας. Ας μας πουν την εμπειρία τους οι κάτοικοι της Μάνδρας μετά την καταστροφή από την πλημμύρα ή οι κάτοικοι της Θάσου και του Κάλαμου Αττικής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Οι ασφαλισμένοι έχουν αποζημιωθεί όλοι και οι ανασφάλιστοι ακόμη περιμένουν τα ψίχουλα αποζημίωσης του κράτους. Αλήθεια, εσείς σε ποιους θέλετε να ανήκετε αν γίνει το κακό;

Στο ασφαλιστικό μας γραφείο μπορείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με την ασφάλιση της κατοικίας σας ώστε να μπορείτε να … κοιμάστε ήσυχοι.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς θα μάθετε στα παιδιά σας να αποταμιεύουν!

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!