Τι είναι τα unit linked; - In-Sure
Τι είναι τα unit linked;
3 Ιουνίου 2022

Τα unit linked, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των πολιτών, είναι ασφαλιστικά προϊόντα που συνδέονται με επενδύσεις. Στην ουσία, δίνουν τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να έχει την κάλυψη που επιθυμεί και παράλληλα, τα χρήματα του να επενδύονται αναλόγως του επενδυτικού του προφίλ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ταυτοχρόνως και ένα κεφάλαιο. Σύμμαχος στις αποδόσεις αυτών των προϊόντων, όπως και κάθε επένδυσης, είναι ο χρόνος. Και αυτός είναι ο λόγος που προορίζονται για ανθρώπους με μεσομακροπρόθεσμους στόχους, 10 και πλέον ετών.

Γιατί τα προτιμούν οι πολίτες;

  1. Επειδή συνδυάζουν επενδυτικές λύσεις και ασφαλιστικές καλύψεις μαζί, πάντα προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.
  2. Επειδή δίνουν την δυνατότητα πρόσβασης σε αγορές και επενδυτικές στρατηγικές, στις οποίες δεν θα είχαν πρόσβαση κάτω από άλλες συνθήκες.
  3. Επειδή σε ένα έντονα πληθωριστικό περιβάλλον, μπορεί να ζητήσουν αποδόσεις που θα δώσουν αξία στα χρήματά τους.
  4. Επειδή είναι ιστορικά ο πιο αποδοτικός, αποτελεσματικός και ασφαλής (τηρουμένων των αναλογιών) τρόπος επίτευξης επενδυτικών στόχων.
  5. Επειδή είναι ο σύγχρονος τρόπος αποταμίευσης, με σκοπό τη συνταξιοδότηση ή την χρηματοδότηση των σπουδών.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό πόσο ελκυστικά είναι τα unit linked προϊόντα. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να σημειώσουμε, πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον ασφαλιστικό σύμβουλο που θα επιλέξετε, για να χτίσετε μαζί ένα τέτοιο πρόγραμμα. Οι τεχνικές γνώσεις και η κατάρτισή του μπορούν να σας προσφέρουν ισχυρό πλεονέκτημα και αυτό θα φανεί όταν έρθει η ώρα να απολαύσετε τους καρπούς της επένδυσής σας.

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!