Τα 3 μεγαλύτερα ψέματα για τις ασφαλίσεις ζωής! - In-Sure
Τα 3 μεγαλύτερα ψέματα για τις ασφαλίσεις ζωής!
1 Απριλίου 2022
Κάθε χρόνο την 1 Απριλίου αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα ψέματα. Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθιζαν την περίοδο που ο καιρός βελτιωνόταν να πηγαίνουν για ψάρεμα. Αν και τις περισσότερες φορές γυρνούσαν με άδεια χέρια, ιστορίες για μεγάλα ψάρια έδιναν και έπαιρναν.
Με αφορμή λοιπόν αυτή τη μέρα ας δούμε τα τρία μεγαλύτερα ψέματα που λέγονται για τις ασφάλισης ζωής.
  1. Δεν πληρώνουν αποζημιώσεις. Το γνωστότερο ψέμα που κυκλοφορεί και μάλιστα ευρέως. Η αλήθεια είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα πληρώνουν τα τελευταία πέντε χρόνια, περισσότερο από 1,5 δις ευρώ το χρόνο σε αποζημιώσεις, μόνο για τον κλάδο ζωής. Οι όροι των συμβολαίων τηρούνται απαρέγκλιτα και οι εξαιρέσεις, που σαφώς υπάρχουν, δεν πρέπει να γίνονται ο κανόνας. Και ο κανόνας είναι ότι ο ασφαλισμένος εισπράττει ό,τι δικαιούται.
  2. Είναι ακριβές. Ένας ακόμη αναληθής ισχυρισμός είναι ότι τα ασφάλιστρα είναι υψηλά. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος του ασφαλίστρου υπολογίζεται πάντα βάση του δείκτη ζημιάς. Στην σωστή εκτίμηση του κόστους ασφάλισης, σύμμαχος των καταναλωτών είναι ο ανταγωνισμός των εταιρειών, με αποτέλεσμα τα ασφάλιστρα να γίνονται πιο προσιτά στον ασφαλισμένο.
  3. Δεν εξυπηρετούν την ώρα που τις χρειάζεσαι. Στη ζωή δεν υπάρχει το απόλυτο, το 100 %. Ωστόσο, έρευνες που γίνονται πάνω στο θέμα της εξυπηρέτησης του πελάτη δείχνουν για τις ασφαλιστικές, ποσοστό ικανοποίησης άνω του 85%. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ποσοστό των δυσαρεστημένων πελατών έχει επιλέξει online ασφάλιση, που σημαίνει ότι δεν πήρε την συμβουλή του επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου, κατά τη σύναψη της ασφάλισης. Γενικότερα για τις ασφαλίσεις, αλλά και ειδικότερα για τις ασφαλίσεις ζωής και υγείας, η συνεργασία με επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο είναι απαραίτητη!

Ο λαός λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά πόδια» και όχι τυχαία. Η αλήθεια είναι ότι η ασφάλιση είναι η πιο έξυπνη και αποτελεσματική χρηματοοικονομική ιδέα κοινωνικής συμμαχίας που εφηύρε πότε ο άνθρωπος. Το αποδεικνύουν χιλιάδες ευχαριστημένοι πελάτες που ζουν με ηρεμία, εφόσον έχουν φορτώσει τους κινδύνους σε μία ασφαλιστική εταιρεία και ξέγνοιαστος, ο καθένας ασχολείται μόνο με αυτά που έχουν σημασία γι’ αυτόν. Επιλέξτε, λοιπόν, τους σωστούς ασφαλιστικούς συνεργάτες και ζήστε την ξέγνοιαστη ζωή που σας αξίζει.

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!