Παρακολούθηση σεμιναρίων επαναπιστοποίησης - In-Sure
Παρακολούθηση σεμιναρίων επαναπιστοποίησης
14 Νοεμβρίου 2017

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3350/12/12/14, επικυρώνεται νομοθετικά και εποπτικά η επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Από εδώ και στο εξής οι Διαμεσολαβούντες θα πρέπει  να συμπληρώνουν 75 ώρες εκπαίδευσης ανά 5 χρόνια, ισομερώς κατανεμημένες ανά έτος.

Για τους νεότερους Διαμεσολαβητές, (άδεια επαγγέλματος από το 2012 και μετά) η πενταετία μετρά από τη στιγμή που πήραν την άδειά τους.

Για όλους τους υπόλοιπους η πενταετία υπολογίζεται από τη στιγμή ισχύος του νόμου (12/12/14).

Οι τομείς επανεκπαίδευσης είναι:

α) προϊόντα (τα χαρακτηριστικά και οι φορολογικές, κοινωνικές, επενδυτικές προεκτάσεις τους) 

β) θέματα της αγοράς (θεσμικό πλαίσιο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, υποχρεώσεις ενημέρωσης καταναλωτή, εξυπηρέτηση σε περίπτωση αποζημίωσης, κανονισμοί λειτουργίας, διαφάνεια & δεοντολογία, προστασία από απάτη)

γ) ανάπτυξη  ατομικών δεξιοτήτων (μέθοδοι και τεχνικές πωλήσεων, τεχνικές ανάλυσης αναγκών, τεχνικές επικοινωνίας, οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, γνώσεις επί χρηματοοικονομικών θεμάτων)

Η επανεκπαίδευση θα γίνεται μέσω σεμιναρίων με φυσική παρουσία ή με ηλεκτρονική παρακολούθηση (e-learning, distance learning, video-link) και θα ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή «τεστ κατανόησης» (εξετάσεις).

Παροχείς της εκπαίδευσης ορίζονται οι Εταιρείες (υποχρεωτικά για τα αποκλειστικά δίκτυα), ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εκπαιδευτικοί οργανισμοί όπως το ΕΙΑΣ και το ΕΙΤ (Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο).

Το γραφείο μας, πάντα τυπικό και σύμφωνο με την τρέχουσα νομοθεσία, παρακολουθεί τα σεμινάρια για τους παραπάνω τομείς, πιστεύοντας πως η συνεχής εκπαίδευση συμβάλλει στην εξέλιξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, κρατώντας μας διαχρονικά στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού προς όφελος των ασφαλισμένων μας.

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!