Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου στη σωστή επιλογή προγράμματος. - In-Sure
Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου στη σωστή επιλογή προγράμματος.
29 Νοεμβρίου 2022
Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται έντονα από τις υψηλές ταχύτητες μετάδοσης πληροφοριών αλλά και την δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε πεδίο ενδιαφέροντος. Ειδικότερα στον ασφαλιστικό κλάδο, λόγω του ανταγωνισμού και των διαφημίσεων μεγάλης έκτασης των ασφαλιστικών εταιρειών, η δυνατότητα κάθε πολίτη να ενημερωθεί για τα προγράμματα και τις παροχές είναι ατελείωτη. Αν συνυπολογίσουμε και την επιθετική πολιτική των τραπεζών στο συγκεκριμένο τομέα αντιλαμβανόμαστε ότι ο ενδιαφερόμενος πιθανώς θα βρεθεί σε σύγχυση όσον αφορά το πιο ασφαλιστικό προϊόν είναι ικανό να καλύψει αποτελεσματικότερα τις δικές του ανάγκες.
Ευχή και κατάρα
Αδιαμφισβήτητα, η πρόσβαση στην πληροφόρηση μόνο ως θετικό γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι εποχές που κάποιος ενημερωνόταν από έναν και μόνο άνθρωπο έχουν, ευτυχώς, περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μπει στο διαδίκτυο να διαβάσει, να κρίνει και να συγκρίνει, να ψάξει τα θετικά και τα αρνητικά σχόλια για προγράμματα, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες ακόμη και για ασφαλιστικούς συμβούλους. Τι γίνεται όμως όταν ο ανταγωνισμός ωθεί τις ασφαλιστικές εταιρείες να προβάλουν με μεγάλα γράμματα μόνο τα θετικά, με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό και εν τέλει τη μη σωστή τελική εικόνα; Πώς μπορεί ένας πολίτης να καταλήξει σε σωστό συμπέρασμα σε ένα κλάδο με τόσα τεχνικά θέματα και όρους; Πώς μπορεί το Google ή ο τραπεζικός υπάλληλος να υποκαταστήσει τον επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο που ενημερώνεται καθημερινά για την κάθε αλλαγή που συμβαίνει στον κλάδο του;
Ο ασφαλιστικός σύμβουλος και ο ρόλος του
Στα παραπάνω ερωτήματα έρχεται να απαντήσει ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος. Είναι αυτός που μέσω της ανάλυσης των αναγκών του υποψηφίου προς ασφάλιση, θα αναδείξει μαζί του τις προτεραιότητες και θα προτείνει τις κατάλληλες λύσεις. Είναι αυτός που θα ενημερώσει για τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε προγράμματος. Αυτός που θα ενημερώσει εγκαίρως τον ασφαλισμένο για τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει για να καρπωθεί στο 100% τις παροχές του ασφαλιστηρίου του. Είναι αυτός που θα του δείξει τον τρόπο να εξασφαλίσει την οικογένειά του, να σπουδάσει το παιδί του, να εξασφαλίσει ποιότητα στην περίθαλψη του και να συνταξιοδοτηθεί αξιοπρεπώς για να έχει μία υπέροχη τρίτη ηλικία. Αυτός είναι ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος. Επιλέξτε με αυστηρά κριτήρια τον δικό σας, μοιραστείτε μαζί του τους στόχους και τις επιθυμίες σας και ζήστε μία ζωή με ηρεμία και γαλήνη.

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!