Ο κορονοϊός αναστατώνει τις ασφαλιστικές εταιρίες! - In-Sure
Ο κορονοϊός αναστατώνει τις ασφαλιστικές εταιρίες!
9 Μαρτίου 2020

Η αύξηση των κρουσμάτων του ιού παγκοσμίως έχει επηρεάσει  εκτός από τον κλάδο της υγείας, που είναι το προφανές, και πολλούς άλλους τομείς, μεταξύ των οποίων είναι ο τουρισμός, η οικονομία και φυσικά ο ασφαλιστικός κλάδος που θα κληθεί να πληρώσει τις επιπτώσεις καθώς αυτός είναι και ο ρόλος του. Το θετικό, έως τώρα, στοιχείο είναι ότι η κατάσταση είναι εντός των δυνατοτήτων τόσο των ασφαλιστικών όσο και των αντασφαλιστικών εταιριών.

Ένα θέμα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικές είναι η διακοπή λειτουργίας των ξενοδοχείων-εστιατορίων λόγω αδυναμίας πρόσβασης, κάλυψη που υπάρχει στα περισσότερα συμβόλαια ξενοδοχειακών μονάδων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θέμα που, προς το παρόν, δεν απασχολεί την ελληνική επικράτεια. Επίσης τα συμβόλαια που θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε είναι αυτά της ταξιδιωτικής βοήθειας, καθώς αυτά θα κληθούν να καλύψουν ταξιδιώτες που πιθανόν ασθενήσουν, αλλά ακόμη και ακύρωση ταξιδιού αν προκύψει τέτοιος λόγος.

Εκείνο φυσικά που ενδιαφέρει περισσότερο είναι τι θα γίνει με όσους έχουν ασφαλιστήριο υγείας και πως θα αντιμετωπιστούν. Μέχρι στιγμής ο ιός αντιμετωπίζεται σε νοσοκομεία αναφοράς, οπότε δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί το συμβόλαιο. Σε περίπτωση, βέβαια, εξέλιξής του και αν χαρακτηριστεί ως πανδημία, τότε ο κάθε ασφαλισμένος θα πρέπει να ανατρέξει στους όρους του συμβολαίου και να επιβεβαιώσει αν οι πανδημίες εξαιρούνται ή είναι κανονικά καλυπτόμενος κίνδυνος.

Μέχρι τότε ας δείξουμε την απαραίτητη ψυχραιμία και ωριμότητα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες αντιμετώπισης όπως αυτές μας δίνονται από τους αρμόδιους φορείς.

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!