Νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα – Όλα τα ποσά - In-Sure
Νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα – Όλα τα ποσά
13 Φεβρουαρίου 2018

Μετά την πρώτη, όχι τόσο πετυχημένη, προσπάθεια του Ιουνίου του 2017, το υπουργείο οικονομικών δηλώνει έτοιμο εκ νέου για ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μέσω των οποίων θα προκύψουν τα πρόστιμα για όσους έχουν όχημα που φέρει πινακίδες κυκλοφορίας αλλά δεν έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων τα ανασφάλιστα οχήματα έχουν μειωθεί σημαντικά, καθώς είναι 400.000 λιγότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, ο αριθμός τους δεν είναι καθόλου μικρός, καθώς ξεπερνούν τις 600.000, και αυτό μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα, γιατί κάθε τους ζημιά επιβαρύνει όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους που πληρώνουν το επικουρικό κεφάλαιο μέσα από τα ασφαλιστήρια των οχημάτων τους.

Για τους παραπάνω λόγους βρίσκεται σε εξέλιξη η διασταύρωση που θα φέρει στην επιφάνεια όσους από αμέλεια ή από σκοπιμότητα έχουν ανασφάλιστα οχήματα. Μάλιστα, μετά την επιβολή του προστίμου, οι κάτοχοι των οχημάτων δε θα μπορούν να ασφαλιστούν αν δεν έχουν πρώτα τακτοποιήσει το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

 

Η πολιτεία, σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, εξέδωσαν δελτίο τύπου με οδηγίες προς τους πολίτες εν όψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων.

 

Ασφάλισε σωστά και οικονομικά το όχημά σου κάνοντας κλικ ΕΔΩ!

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!