Γιατί πρέπει να αποκτήσεις ασφάλεια υγείας πριν τα 40! - In-Sure
Γιατί πρέπει να αποκτήσεις ασφάλεια υγείας πριν τα 40!
5 Ιανουαρίου 2018

Είναι γνωστό ότι όσο είμαστε υγιείς, ένα ασφαλιστήριο υγείας μας φαίνεται μακρινό και… αχρείαστο. Ωστόσο θα πρέπει μάλλον να το σκεφτούμε λίγο καλύτερα πριν το αναβάλλουμε, συνήθως, επ’ αορίστου. Στην πραγματικότητα είναι ένα από τα λιγοστά δώρα που μπορεί κάποιος να κάνει στον εαυτό του και στην οικογένειά του.

Η αντίληψη που υπάρχει γενικά στα θέματα υγείας, πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Λίγο η γενικότερη κατάσταση της χώρας, λίγο το μεσογειακό μας ταπεραμέντο, δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε ώριμα και σοβαρά το ενδεχόμενο να είμαστε εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας, αυτοί που θα χρειαστούν αρκετά χρήματα και μάλιστα άμεσα για να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η πραγματικότητα όμως μπορεί να μας διαψεύσει. Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών στα οποία το δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε πως το κρατικό νοσοκομείο είναι ανίκανο, ωστόσο λόγω των περικοπών στα κονδύλια που το αφορούν, είναι αδύνατον να προσφέρει τις υπηρεσίες που αξίζουν στον κάθε ασφαλισμένο. Ως εκ τούτου, ένα ασφαλιστήριο υγείας είναι το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζεσαι ώστε να είσαι ξένοιαστος. Γιατί ότι και να προκύψει θα το αντιμετωπίσεις στο σωστό περιβάλλον και με τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου.

Και τι σημαίνει αυτό; Η ασφάλεια υγείας δεν είναι τόσο απρόσιτο όσο ακούγεται και φυσικά δεν αφορά μόνο τα σοβαρά περιστατικά. Η εφαρμογή της ξεκινάει από τα απλά θέματα όπως ένα check-up ή μία διαγνωστική εξέταση με ιατρικές υπηρεσίες μέχρι μία πλήρη εξωνοσοκομειακή φροντίδα. Η ουσία φυσικά είναι όλα τα παραπάνω να συνδυαστούν με το κατάλληλο νοσοκομειακό πρόγραμμα, το οποίο θα σου καλύψει όλες τις δαπάνες νοσηλείας που μπορεί να χρειαστείς σε οποιοδήποτε ιδιωτικό νοσοκομείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού επιλέξετε.

Ακόμα και αν όλα αυτά τα έχεις σκεφτεί, είναι πιθανό να πιστεύεις πως το κόστος ενός τέτοιου προγράμματος είναι απαγορευτικό για εσένα. Κι όμως αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Μια ασφάλεια υγείας έχει πραγματικά πολύ προσιτό ασφάλιστρο σε σχέση με το τεράστιο πλήθος παροχών που σου προσφέρει. Μάλιστα, όσο πιο νέος είσαι, τόσο μικρότερο είναι το ασφάλιστρο. Και φυσικά όσο νωρίτερα το αποφασίσεις τόσο καλύτερα, μιας και για να αναλάβει μία εταιρία την ασφάλιση ενός προσώπου, αυτό θα πρέπει να είναι καλά στην υγεία του. Φυσικά πάντα με την καθοδήγηση ενός ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο τομέα και μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις τα λάθη στη σύναψη της ασφάλισης.

Σίγουρα λοιπόν υπάρχει ένα πρόγραμμα υγείας που μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σου ανάγκες, αφού εσύ τις ξέρεις καλύτερα από όλους. Θυμήσου όμως ότι η πρόληψη είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη υγεία, και η ασφάλιση αποτελεί σημαντικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας. Κάνε το πιο χρήσιμο δώρο στον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Σου αξίζει!

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!