Ασφάλιση κατοικίας. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη! - In-Sure
Ασφάλιση κατοικίας. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!
2 Αυγούστου 2022

Ασφάλιση κατοικίας. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!

Στην καθημερινότητα, οι πληροφορίες που δεχόμαστε είναι άπειρες και ο εγκέφαλός μας, μοιραία, συγκρατεί μόνο αυτές που τον ενδιαφέρουν. Συνήθως, μάλιστα, αποβάλλει «με προτεραιότητα» αυτές που τον κάνουν να αισθάνεται άβολα. Και καθώς, τελευταία, ακούμε όλο και περισσότερο για καταστροφές περιουσιών από φυσικά αιτία, τόσο προσπαθούμε να μη σκεφτόμαστε το τι θα συνέβαινε, αν το σπίτι που βλέπουμε στην τηλεόραση να πλημμυρίζει ή να καίγεται, ήταν το δικό μας. Αλλά δυστυχώς, θα μπορούσε να είναι.

Κανείς από τους ανθρώπους των οποίων η περιουσία καταστράφηκε, δεν πίστευε μία μέρα πριν ότι θα μπορούσε να του συμβεί τέτοιο κακό.

Η φωτιά, το νερό, ο σεισμός δεν κάνουν εξαιρέσεις και η κλιματική αλλαγή βρίσκεται εδώ και μας το θυμίζει όλο και πιο συχνά. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν αυξηθεί δραματικά. Κάθε χρόνο εκδηλώνονται πολλές πυρκαγιές. Εκτός αυτού, τα στοιχεία της πυροσβεστικής για τις αστικές πυρκαγιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, μας δείχνουν ότι κινδυνεύουμε ακόμα και όταν είμαστε μακριά από το δάσος. Το χειρότερο από όλα, όμως, είναι ότι τα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην αποκατάσταση των ζημιών. Τρανό παράδειγμα, οι καμένες περιουσίες στο Μάτι: όποιος ήταν ασφαλισμένος έχει ξανά το σπίτι του, όποιος, όμως, περιμένει το κράτος, ακόμα βλέπει ερείπια. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Μη το αφήνετε στην τύχη. Τα ασφαλιστήρια κατοικίας προσφέρουν εξαιρετικές καλύψεις και έχουν ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Ενημερωθείτε με λεπτομέρειες από τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, προστατέψτε την περιουσία σας και ξενοιάστε.

Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!

(Αφορμή για το κείμενο ήταν η αυτοκτονία συμπολίτη μας, που είδε το σπίτι του να καίγεται.)

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!