Έχεις ή θα πάρεις δάνειο; Πρέπει να το διαβάσεις! - In-Sure
Έχεις ή θα πάρεις δάνειο; Πρέπει να το διαβάσεις!
28 Φεβρουαρίου 2023

Το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες έχουν ανοίξει τις στρόφιγγες χορήγησης δανείων, κυρίως στεγαστικών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι που ονειρεύονται να αποκτήσουν το δικό του σπίτι να έχουν στραφεί εκεί για να χρηματοδοτηθούν ώστε να πραγματοποιήσουν το στόχο τους. Κάποιοι το έχουν κάνει ήδη. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η δανειοδότηση είναι συνήθως η μοναδική λύση και η τράπεζα είναι το ίδρυμα που κάνει αυτή τη «δουλειά».

Παράλληλα, ωστόσο, με την δανειοδότηση, βρίσκει την ευκαιρία να προωθήσει στον δανειολήπτη και ασφαλιστικά προϊόντα ως υποχρεωτικά για την ολοκλήρωση του φακέλου τους. Αφενός αυτό είναι σωστό καθώς η σύμβαση του δανείου προβλέπει υποχρεωτικότητα της ασφαλιστικής κάλυψης του ενυπόθηκου (γνωστή ως ασφάλεια πυρός σεισμού) και σε κάποιες περιπτώσεις επιπλέον ασφάλιση ζωής ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο σε περίπτωση που συμβεί κάτι αναπάντεχο στον οφειλέτη. Αφετέρου όμως, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να συνάψει ασφάλιση (κατ’ ελάχιστο με τους όρους που προβλέπει η δανειακή σύμβαση) οπουδήποτε αυτός επιθυμεί. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μπορεί να κερδίσει χρήματα (οικονομικότερο ασφάλιστρο) και πιθανώς καλύτερους όρους και παροχές.

Με άλλα λόγια, η έρευνα για το καλύτερο (για τον δανειολήπτη) ασφαλιστικό προϊόν, δε γίνεται ποτέ, καθώς η κάθε τράπεζα συνεργάζεται αποκλειστικά με μία ασφαλιστική εταιρεία και φυσικά προτείνει μία συγκεκριμένη λύση. Γι’ αυτόν το λόγο ο κάθε δανειολήπτης έχει το δικαίωμα να επισκεφθεί τον ασφαλιστικό σύμβουλο που εμπιστεύεται και να ζητήσει προσφορά για το συγκεκριμένο κίνδυνο. Έτσι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει πετύχει μία καλύτερη συνεργασία ενώ παράλληλα θα έχει και ενημερωμένο το φάκελο της δανειακής του σύμβασης (με την προσκόμιση του νέου ασφαλιστηρίου στην τράπεζα). Ταυτόχρονα, το πιο σημαντικό, σε περίπτωση ζημιάς θα έχει δίπλα του τον άνθρωπο που έχει επιλέξει για να τον κατευθύνει και να τον εξυπηρετεί. Με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα αυτή είναι η πιο έξυπνη κίνηση που πρέπει να κάνει όποιος έχει ή επιθυμεί να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο.

Εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο και βγείτε κερδισμένοι.

 

 

Δημήτρης Φουρτούνας

Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Μοιραστείτε το!